EscapeOord

EscapeOord

Online escaperooms met een groep vanuit verschillende locaties

Samen online


Echt samen online raadsels oplossen

4 apparaten


Als team speel je vanaf 4 plekken 

2-4 uur vermaak


Een avondje uit vanuit je huis

Een avond ontsnappen uit de werkelijkheid!


Als je op zoek bent naar een leuke avond samen puzzelen, ieder vanuit zijn eigen huis en wel samen. dan ben je bij ons op de juiste plek! Wij bieden online escaperooms waar je een avond even helemaal kan ontsnappen uit de dagelijkse sleur. 

Een verhaal bij elkaar puzzelen 


Met al onze escaperooms willen we je een verhaal laten beleven. Je puzzelt het verhaal alleen of samen (afhankelijk van de escaperoom) bij elkaar. 

Post in je brievenbus


Altijd leuk om post te krijgen! Bij ons krijg je een envelop met een deel van de puzzels thuis gestuurd. Zo heb je samen vast de voorpret en leg je verbindingen met de online puzzels. Digitaal en papier sluit mooi op elkaar aan en maken de puzzels extra uitdagend. 

BESTELLEN

Yes! Bestel onze online escaperoom of koop een cadeaubon! 

Na veel  positieve reacties binnen uit de testfases van onze eerste escaperooms zijn deze nu ook beschikbaar voor jou!

Denk eraan als je gaat spelen dat het ongeveer 3 werkdagen duurt voordat je de post in huis hebt, dus bestel op tijd! Of bestel een cadeaubon om cadeau te doen! Een unieke cadeaubon omdat de cadeaubon zelf ook al een kleine puzzel is! 


Ons aanbod

Moeilijkheidsgraad

DE GEHEIME BRIEF 


Een bouwvakker vindt een oude brief tijdens werkzaamheden. Helpen jullie hem om de brief te ontcijferen en het geheim te ontdekken van lang, lang geleden... 


 • Een online escaperoom verdeeld over 4 devices
 • 2-4 uur spelplezier 
 • Keuze om gebruik te maken van hints als je er niet uit komt
 • 4 enveloppen met een deel van puzzels 
 • Maak gebruik van online meeting om samen te spelen 
 • Coronaproof 


Wanneer je onze online escaperoom koopt ontvang je van ons een digitale handleiding per mail, 4 enveloppen per post met de puzzelonderdelen. We kunnen deze onderdelen pas versturen als we de betaling en alle benodigde informatie uit het bestelformulier hebben ontvangen. Voor de totaal prijs kan je vanaf 4 adressen/devices spelen. Je betaalt nu dus maar €10,00 p.p.

Reken ongeveer 3 werkdagen voor de bezorging.

Moeilijkheidsgraad

DE VIKINGEN 


Jullie gaan naar de tijd van de vikingen en reizen mee met Ubbe. Zijn leven gaat niet van een leien dakje......


 • Een online escaperoom verdeeld over 4 devices
 • 1,5-3 uur spelplezier 
 • Keuze om gebruik te maken van hints als je er niet uit komt
 • 4 enveloppen met een deel van puzzels 
 • Maak gebruik van online meeting om samen te spelen 
 • Coronaproof 


Wanneer je onze online escaperoom koopt ontvang je van ons een digitale handleiding per mail, 4 enveloppen per post met de puzzelonderdelen. We kunnen deze onderdelen pas versturen als we de betaling en alle benodigde informatie uit het bestelformulier hebben ontvangen. Voor de totaal prijs kan je vanaf 4 adressen/devices spelen. Je betaald nu dus maar €10,00 p.p.

Reken ongeveer 3 werkdagen voor de bezorging.

Moeilijkheidsgraad

Van daar.... naar hier 


Het is het begin van een avontuur wat Jessie op plekken brengt waarvan ze niet dacht dat zij er ooit zou komen. Een zoektocht naar haar opa, maar ook een zoektocht naar dat wat je zelf wilt. Zodat je kan worden wie je bent! 
Help Jessie bij haar zoektocht. Puzzel alle stukjes bij elkaar en los het raadsel van opa op.  

Een escaperoom waarbij je de spullen uit je envelop combineert met het verhaal dat je volgt via je scherm. 
Voor kinderen van 8-12 jaar 

Verzending vanaf 1 oktober 2021 


 • Een online escaperoom 
 • 60 minuten uur spelplezier 
 • Een envelop met puzzelonderdelen
 • Voor kinderen van 8-12 jaar 
 • Zet de beste tijd neer in het klassement! 

Moeilijkheidsgraad

VRESELIJKE MEESTER MIT


Speciaal voor kinderen hebben we een digitale escaperoom gemaakt. Deze escape is te spelen in je eentje op je laptop, computer of tablet, maar natuurlijk kan je ook samen met je vriendje spelen. 


Meester Mit lijkt wel heel aardig, maar dat is toch net even anders... Help jij de kinderen uit de klas van Meester Mit om te ontsnappen uit het klaslokaal? 


 • Een online escaperoom voor 1 device
 • 30-40 minuten uur spelplezier 
 • Helemaal digitaal, meteen te spelen na het bestellen
 • Voor kinderen uit groep 6,7,8 

GROTERE GROEPEN


Speel onze escaperoom nu ook met grotere groepen!  (minimaal 12 personen) Je strijdt dan tegen elkaar. Leuk voor scoutingroepen, bedrijfsuitjes etc. Mail ons voor een gepaste offerte en alle mogelijkheden. 

Reviews

Leuke vorm van een thuismysterie!

Inmiddels hebben we al een hele reeks aan thuis mysteries en puzzel pakketen opgelost. Maar deze was toch van een heel nieuw soort.

We kregen vooraf allemaal een brief opgestuurd. Deze brief had je nodig om te weten waar en hoe je moest starten en hij bevatte een aantal attributen voor verschillende momenten in het spel. Het begin/oefen spel zette gelijk al de juiste toon, je moest wel goed met elkaar samenwerken en luisteren anders kwam je echt niet verder.

De puzzels waren heel leuk van opzet, iedereen puzzelde vanaf zijn eigen scherm, en er waren gedeeltjes die je echt samen moest doen. Maar ook ook delen die je zelf moest oplossen, maar 1 ding bleef belangrijk communiceren want ander kom je echt niet tot de juiste oplossing.

Ik vond dit een hele leuke vorm van een thuis mysterie, en we hebben er zeker een avond plezier mee gehad!


Sylvia - Escaperoomers

Bloedfanatiek

"Ik wist niet dat een online escape room zo gaaf kon zijn! Samen met vrienden een avond 'uit', ieder vanuit zijn eigen huis. Een waanzinnige avond, waarbij je optimaal wordt uitgedaagd. Super gaaf en uniek spel waar je bloedfanatiek van wordt!"

Dorine

Uitdagende en leuke puzzels

Laatst hebben we een hele leuke online escape “de geheime brief” van @escapeoord gespeeld! Omdat de escaperooms voorlopig dichtblijven is het toch leuk om even online te puzzelen. EscapeOord heeft een hele leuke online ervaring met echt goede puzzels. Elk teamlid kreeg post met een eigen inhoud. Met 4 laptops gingen we aan de slag en met een zoom hielden we contact. De puzzels waren leuk, uitdagend en we waren precies 2 uur zoet. Het fijne was ook dat je direct zag of het antwoord goed was bij het oplossen van een puzzel.

Escapesquad

Fijn die hints

"Het is fijn dat er de optie is om een hint te gebruiken, in het geval je vast loopt, we hebben niet veel nodig gehad, maar zonder hint hadden we anders wel vast gelopen."


Thijs

Ieder vanuit zijn eigen huis, maar toch samen

"Erg leuke activiteit om samen met vrienden te doen. Ieder vanuit zijn eigen huis, maar toch ben je echt samen bezig. We hebben veel lol gehad tijdens het oplossen van de puzzels en het reconstrueren van het hele verhaal. De voorpret begon al eerder die week met een envelop die we thuis ontvingen."


Arwen

Avondvullend

"Leuk hoe iedereen actief tegelijk bezig kon zijn en als iemand klaar was een ander kon helpen. Het werkte goed om het via teams te spelen zodat je bijvoorbeeld ook even je scherm kon delen met de anderen die het spelen vanuit een ander huis. De puzzels zijn goed te doen. Een aantal waren pittig, anderen waren makkelijker. Goede balans. Het was gezellig en een avondvullend programma. 


Frederike


Het idee achter onze escape rooms


Wij zijn gek op escape rooms spelen en hebben er inmiddels al best een hoop gedaan. In corona-tijd was dit natuurlijk niet meer mogelijk. We gingen op zoek naar een alternatief, die zijn er natuurlijk voldoende. Wat wij misten was een online escape room waarbij je écht samen speelt, elkaar nodig hebt om verder te komen, in plaats van met z'n allen dezelfde puzzel op te lossen. En zo was het idee voor onze escaperoom geboren. In eerste instantie speelden we hem met vrienden, maar de reacties waren zo enthousiast (sommigen stuurden zelfs bloemen) dat we besloten hebben het spel voor meer mensen beschikbaar te maken.

Ik heb een cadeaubon gekregen

Wat leuk dat je een cadeaubon hebt gekregen! Dat betekent dat je in onze webwinkel een gratis online escaperoom kan bestellen. Plaats je bestelling in de winkelmand en gebruik bij het afrekenen je kortingscode die op het kaartje staat. 

Bekijk onze website alvast om te zien hoe het werkt. Na het versturen van de post ontvang je een handleiding met alle uitleg over het spel. 

Voor wie is deze escaperoom? 

Voor iedereen die het leuk vindt om te puzzelen. Onze escaperooms zijn een uitdaging en voor de meer gevorderde puzzelaar. Heb je nog nooit een escaperoom gespeeld? Dan is het misschien wel moeilijk. Het is fijn als je iemand in je groep hebt die al ervaring heeft. 

Wat heb ik nodig om deze escaperoom te spelen? 

Vier computers/laptops, iedereen speelt echt met zijn eigen scherm. Verder heb je een schaar, pen en papier nodig en soms ook kleurpotloden. En natuurlijk een leuk team om mee te spelen! 

Hoe lang duurt het om de online escaperoom spelen? 

Dat verschilt natuurlijk per groep. Maar gemiddeld doen groepen 2-4 uur over onze online escaperoom. Er is geen tijdsruk en je kan net zolang de tijd nemen als je wilt. 

Ik heb nog nooit een escaperoom gespeeld

Heb je nog nooit een escaperoom gepseeld? Dan is onze online escaperoom misschien wel een grote uitdaging. Het helpt als je iemand in je groep hebt die al vaker een escaperoom heeft gespeeld. Maar hé, alles is te leren! Neem de tijd en gebruik de hints. Bij elke puzzel staan verschillende hints en ook het antwoord is bij ons altijd te vinden, zodat je altijd verder kan spelen. 

Kan ik deze escaperoom via mijn mobiel of tablet spelen?

Op een pc of laptop, liefst met chrome als browser werkt onze escaperoom het beste. Een telefoon is echt te klein om de puzzels goed te kunnen overzien. Op een tablet werken niet altijd alle knoppen goed, dus het beste is om te werken vanaf een laptop of pc. 

EscapeOord team

MARLIEKE

Moeder van 4 lieve kinderen en getrouwd met Maarten. Werkt als managementassistente. Daarnaast ook actief met kindetheater. 


"Ik hou ervan om vrienden de escaperoom te zien spelen, het is echt geweldig als een puzzel op zijn plek valt die je bedacht hebt!"

MAARTEN

Vader van 4 lieve kinderen en getrouwd met Marlieke. Werkt als project engineer. 


"Prachtig als je door middel van programmeren het idee dat je in je hoofd hebt op het scherm kan krijgen."

MYRTHE

Moeder van 2 lieve kinderen en getrouwd met Martijn. Werkt als psycholoog in het onderwijs.


"Ik weet niet wat leuker is, een escaperoom spelen of er een bedenken. Zo gaaf als een nieuwe puzzel of een verhaal ineens echt klopt!"

NICKY

Moeder van 3 volwassen kinderen en getrouwd met Martijn. Werkt als begeleidster in de verstandelijke gehandicaptenzorg. Daarnaast ook actief met kindertheater.


"Niks zo gaaf als mensen mee te nemen in een verhaal waar ze zich weer uit moeten puzzelen!"

escapeoord@gmail.com

Volg EscapeOord